Гопет Транс се изкачва до 4 –то място в класацията на Капитал за транспортни компании

юли 20, 2017Новини

За поредна година класация на Капитал подреди ТОП 100 на най-големите компании в България за 2016 г., въз основа на техните финансови резултати. И тази година Гопет се нарежда сред първите 100 като се изкачва 8 места до 81, в сравнение с 2015 г.

Гопет отново се нарежда в челните места на ТОП 20 на транспортните компании, като през 2016г. се издига с две места нагоре до 4 място.

Публикацията е поставила въпроси, свързани с бизнеса, на съответните компании. Като водещ сектор в икономиката на страната, международният транспорт и проблемите, пред които е изправен бизнеса, са разгледани от лидерите в областта, включително и с участието на г-н Петров – Изпълнителен Директор на Гопет Транс. Докато тези фактори оказват негативно влияние върху сухопътният транспорт, те също доведоха и до 20% ръст на нашите Интермодални услуги, обяснява г-н Петров.

С ясно изградена стратегия за развитие на интермодалният транспорт в компанията и допълнителни инвестиции от 2 млн. лв., комбинирания транспорт вече формира 8% от общите приходи на компанията. Разширили сме и крайните точки, до които можем да доставяме с влак – Северна Франция, Австрия, а скоро ще добавим и крайни терминали в Полша.

В интервюто г-н Петров обяснява и естественото разширение на транспортните услуги, които компанията предлага, добавяйки и морски контейнерен транспорт през пристанищата в Солун и Пирея, с основни направления Близкия Изток и Африка.